Collectieve zorgverzekering


Waarom een collectieve zorgverzekering?

U kunt als werkgever een collectieve zorgverzekering voor uw werknemers faciliteren. Hierdoor is maatwerk voor de aanvullende zorgverzekeringen mogelijk en u kunt als werkgever bepalen welke aanvullende zorgverzekering worden aangeboden aan uw medewerkers. In sommige CAO’s staan bepalingen omtrent de aanvullende zorgverzekeringen.

Bereken uw premie

Voordelen van een collectieve zorgverzekering voor uw werknemers

 • Korting op basisverzekering (vervalt per 01-01-2023)
  Een collectieve zorgverzekering via je werkgever heeft als grote voordeel dat je een korting kan krijgen op de verzekeringspremie van de basisverzekering. De korting kan oplopen tot tien procent.
 • Korting op aanvullende verzekering
  Ook is het mogelijk om een korting te krijgen op aanvullende verzekeringen of dat je werkgever een deel van de kosten van jouw aanvullende zorgverzekering voor zijn rekening neemt.
 • Zorg afgestemd op uw werkzaamheden
  Daarnaast biedt een zorgverzekeraar waar uw afspraken mee heeft gemaakt vaak snelle en specifieke zorg afgestemd op de werkzaamheden die uw werknemers uitvoert.

Voordelen collectieve zorgverzekering werkgever

 • Uw bedrijf of organisatie wordt aantrekkelijk voor (nieuwe) werknemers
  Het werken bij de organisatie wordt aantrekkelijker als u goede arbeidsvoorwaarden, zoals een collectieve zorgverzekering kunt aanbieden.
 • Werknemers zijn minder of korter ziek
  Doordat de werknemers zorgpreventie en snelle en goede zorg wordt aangeboden passend bij de werkzaamheden, zullen de werknemers minder of korter ziek zijn.
 • Minder administratieve rompslomp
  Doordat u één contactpersoon bij de verzekeraar heeft, brengt dit minder administratieve rompslomp met zich mee.