WGA-Hiaatverzekering


Wat is een WGA-Hiaatverzekering?

Met een WGA-Hiaatverzekering of WGA-Gatverzekering verzekert een werknemer zich tegen een terugval in het inkomen als zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden. Als een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer onvoldoende kan werken, ontvangt hij een WGA-vervolguitkering van het UWV. De WGA-Hiaatverzekering zorgt voor een aanvulling hierop.

De meeste WGA-Hiaatverzekeringen verzekeren uitsluitend het arbeidsongeschiktheidsrisico; dus een percentage van de inkomensterugval aan de hand van de mate van arbeidsongeschiktheid. Verzekeraars bieden verschillende arbeidsongeschiktheidsproducten aan ter aanvulling op de wettelijke WGA-uitkeringen.

De volgende WGA-Hiaatverzekeringen worden aangeboden:

  1. WGA-Hiaatverzekering Basis

    De WGA-hiaatverzekering Basis, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Het betreft dus enkel verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico.

  2. WGA-Hiaatverzekering Plus

    De WGA-Hiaatverzekering Plus garandeert dat het inkomen minimaal 70% van het oude gemaximeerde loon bedraagt. Bij dit verzekeringsproduct wordt naast het verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico ook het werkloosheidsrisico meeverzekerd. Dit wordt ook wel de WGA Hiaat Uitgebreid verzekering genoemd.

Offerte WGA-Hiaatverzekering