WGA-Hiaatverzekering


Wat is een WGA-Hiaatverzekering?

Met een WGA-Hiaatverzekering of WGA-Gatverzekering verzekert een werknemer zich tegen een terugval in het inkomen als zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden. Als een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer onvoldoende kan werken, ontvangt hij een WGA-vervolguitkering van het UWV. De WGA-Hiaatverzekering zorgt voor een aanvulling hierop.

De meeste WGA-Hiaatverzekeringen verzekeren uitsluitend het arbeidsongeschiktheidsrisico; dus een percentage van de inkomensterugval aan de hand van de mate van arbeidsongeschiktheid. Verzekeraars bieden verschillende arbeidsongeschiktheidsproducten aan ter aanvulling op de wettelijke WGA-uitkeringen.

De volgende WGA-Hiaatverzekeringen worden aangeboden:

  1. WGA-Hiaatverzekering Basis
    De WGA-hiaatverzekering Basis, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Het betreft dus enkel verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico.
  2. WGA-Hiaatverzekering Plus
    De WGA-Hiaatverzekering Plus garandeert dat het inkomen minimaal 70% van het oude gemaximeerde loon bedraagt. Bij dit verzekeringsproduct wordt naast het verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico ook het werkloosheidsrisico meeverzekerd. Dit wordt ook wel de WGA Hiaat Uitgebreid verzekering genoemd.